Архів вересня, 2011

Австрійські парламентарі скаржаться, що охоронці Дмитра Фірташа «ускладнювали їхнє життя». Про це повідомила депутат австрійського парламенту Ґабріеле Мозер в коментарі газеті «Die Zeit» за 22 вересня.

За її словами, раніше австрійська резиденція компанії Дмитра Фірташа Group DF знаходилась на вулиці Льовелштрассе у Відні. У цьому ж будинку розміщувалась і парламентська фракція «Зелених».

Таке співмешкання далеко не завжди було гармонійним. Пані Мозер зазначає, що в неї регулярно траплялись сутички із українськими водіями. Вони паркували машини посеред дороги, а тому там було важко проїхати навіть на велосипеді.

«Одного разу я заділа велосипедом бампер машини – вони (водії) зреагували досить агресивно. А ввечері шини мого велосипеда були спущені. Горили олігархів – майстри витонченої жорстокості», — розповіла вона.

Втім, більше року тому Дмитро Фірташ переїхав до іншої резиденції на віденській вулиці Швіндґассе.

Видання зазначає, що Дмитру Фірташу належать 45% «спірного газового трейдера» RosUkrEnergo, банк та хімічні заводи в Україні.

Згідно з австрійським торговим реєстром, його «Центрагаз Холдинг» має чистий прибуток майже в 300 мільйонів євро.

«Він бачить себе радником президента та вважається одним з головних прибічників самодержця. Янукович, як казав Фірташ, був благословенний Богом», — пише видання.

«Сексуальні «подвиги» радянських визволителів»Нещодавно на полицях львівських книжкових крамниць з’явилася цікава книжка Габі Кьопп «Навіщо я народилася дівчинкою? або «Сексуальні подвиги»радянських визволителів». Книжка відразу ж привернула увагу читачів, бо ще донедавна, історія із «діяннями»радянських солдатів на «визволених» територіях була за сімома замками. Навіть після возз’єднання Німеччини тема «подвигів» п’яних радянських солдатів замовчувалася, не тільки на просторі СНД, а й в Німеччині, Чехословаччині, та Австрії.

 

Габі Кьопп довгі роки мовчала про свою наругу, не друкувала своїх спогадів про звірячий оскал п’яної радянської солдатні, що ґвалтували, ґвалтували, ґвалтували… виконуючи вказівку вождя всіх народів Сталіна, який теж, там, в зореносному Кремлі, не цурався жіночих спідниць, як і його найближче середовище, починаючи від «всесоюзного старости» М.Калініна і закінчуючи рубакою Будьонним.

 

Книга Габі Кьопп (Див.: Навіщо я народилася дівчинкою. Сексуальні «подвиги» радянських визволителів. Переклад з німецької Юлії Горбач. Видавництво Зелений Пес. К.: Гамазин, 2011.160 с. – серія «Нетабачна історія») розкриває правду про так зване «визволення» Німеччини від фашизму.

 

Найбільшого жахіття зазнали німецькі жінки, дівчата і дівчатка, а також жінки … зовсім похилого віку.

 

Героїня щоденника, Габі Кьопп впродовж кількох днів була зґвалтована  радянськими солдатами та офіцерами багато разів, незважаючи на те, що їй було лише п’ятнадцять років. Солдати, п’яні та озвірілі від безкарності ґвалтували жінок усіх вікових категорій, те ж робили їх наставники і командири – радянські офіцери, які ще вимагали незайманих дівчат.

 

В післямові німецький історик Біргіт Бек-Геппнер пише з цього приводу: «Коли йдеться про зґвалтованих солдатами червоної армії дівчат і жінок, найчастіше називають цифру у два мільйони осіб, з них 1,4 мільйонів – жительки східних регіонів, однак ці дані не мають емпіричного підтвердження. Так само суперечливим є дані про кількість жертв сексуального насилля під час взяття Берліна 1945 року – від 100 до 800 тисяч осіб».

 

В перші дні і місяці вступу Червоної армії у східну Прусію, а потім і на інші етнічні німецькі території почалися незчисленні сексуальні оргії визволителів. Ґвалтували жінок в присутності чоловіків, батьків чи дітей, частину з тих, що не померли від наруги, розстрілювали або страчували, ґвалтували поодинці і чергою, взводами та ротами, ґвалтували усюди … ґвалтували, виконуючи вказівку свого головнокомандуючого, виконуючи заклик відомогорадянського письменника Іллі Еренбурга.

 

В квітні 1945 р. з’явився наказ Військової ради фронту про покарання за насилля над жінками, але воно і надалі творилося, бо цим злочинам сприяли офіцери різних рангів і звань. Далі Біргіт Бек-Геппнер пише: «Однак чисельність сексуальних злочинів урадянській зоні окупації почала відчутно зменшувалися лише взимку 1947-1948 років, коли солдати змушені перебувати, в казармах і на об’єктах, які охороняли».

 

Габі Кьопп ґвалтували всі, хто хотів, при ній же солдати РККА вправлялися у вбивствах дітей, підлітків, жінок. Ще жахливіша доля чекала її приятельку Рут, яка була вже дорослою і … вродливою. Десятки і десятки разів накидалися на неї солдати і офіцери, доки її притуплена пам’ять і знесилене тіло вже нічого не сприймали. Щось подібне було і з малолітньою Габі.

 

Поза межами цієї книги знаємо про ще один сексуальний подвиг радянської п’яної солдатні, що несла «визволення» Німеччини від нацизму. Лише недавно стало відомо, як вони вчинили з дружиною видатного німецького політичного діяча Гельмута Коля  – Хани. Її, як і інших дітей, зґвалтували радянські солдати, коли їй було 12 років, мало того, розважаючись, напівживою викинули з ІІ поверху і, падаючи дівчинка отримала травму хребта та від жахливого болю страждала все життя. Можливо це і стало причиною її самогубства на схилі літ. До речі, Хана Коль здригалася від жаху, коли було чути російську мову.

 

Об’єктом пошуків радянських солдатів були годинники, яких вони ніколи не мали і не бачили. Усі знають про вихваляннярадянських офіцерів вдома «трофейними» годинниками. Багато речей були «вилучено» у звичайних німців як трофейні, однак найганебнішим трофеєм РККА була честь німкень.

 

Щось подібне тільки в менших масштабах, творили  ці «визволителі» в Галичині, згадати б хоча Олесько, де було зґвалтовано чимало жінок і дівчат при вступі радянських солдатів у це містечко. Те ж творили і енкаведисти, що «зачищали» галицькі села з 1944 і до 50-х років ХХ ст.. (Читайте матеріали серії «Літопис Червоної Калини»). Дісталося молодим жінкам, а особливо дівчатам – остарбайтерам від «слов’ян», що їх визволяли в Німеччині та Австрії.

 

Пишучи спогади про ці жахливі часи, Габі Кьопп, за висловом Біргіт Бек-Геппнет, не використовує слова «зґвалтування» та «сексуальні насильство», користуючись різного роду натяками, що свідчить про неодноразово пережиту нею психологічну травму. Авторка не могла деталізувати жахіття, які творили з нею радянськісолдати.

 

Знаємо про звірства нацистів щодо цивільного населення на окупованих радянських територіях але масових сексуальних злочинів німці не чинили, хоча були окупантами, а не визволителями.

 

Тому, коли ви, шановний читачу, прочитаєте спогади Габі Кьопп, то по-іншому будете сприймати берлінський пам’ятник в Трептов-парку, де радянський солдат-визволитель тримає на руках маленьку німецьку дівчинку.

 

Ігор Федик

Рада кантонів Швейцарії відмовилася вводити заборону на демонстрацію нацистських символів. Питання про необхідність введення такої заборони обговорювалося політиками і громадськими організаціями Швейцарії протягом восьми років.

Приводом до багаторічної дискусії стали інциденти за участю ультраправих екстремістів під час святкування Дня конфедерації на Рютлі, лузі близько Фірвальдштетського озера, яке вважається місцем заснування Швейцарського союзу. Під час свята скінхеди відкрито піднімали нацистські прапори і демонстрували відповідні символи.

Політики виступили за заборону демонстрації нацистської символіки після того, як 1 серпня 2000 року під час промови на Рютлі неонацисти засвистали міністра Каспара Віллігера. За переказами, на Рютлі представники комун Урі, Швіц і Унтервальден (первісних кантонів Швейцарії) дали клятву про взаємодопомогу і підтримку. Цей союз у народі вважається основою Швейцарського союзу.

Європейський суд юстиції заборонив реєструвати як товарний знак радянський герб, на якому зображено земну кулю, п’ятикутну зірку, а також серп і молот — аргументуючи заборону тим, що символи СРСР можуть образити угорців, естонців, чехів та інших. Про це повідомляють «Українські Новини» з посиланням на офіційний прес-реліз суду.

Відмову в реєстрації суд пояснив тим, що радянський герб «суперечить громадській політиці і загальноприйнятим нормам моралі». За законами Євросоюзу торгова марка не може бути зареєстрована, якщо вона розцінюється як така, що суперечить етичним нормам хоча б в одній країні — члені ЄС. Суд послався на те, що, зокрема, в Угорщині радянські символи — серп і молот, а також п’ятикутна зірка — вважаються «символом деспотизму».

Запит на реєстрацію знака в Євросоюзі подала в 2006 році багатопрофільна компанія Couture Tech. Проте агенція OHIM, яке займається реєстрацією всіх торгових марок на території ЄС, відмовилася реєструвати радянський герб, заявивши, що він може образити жителів Угорщини, Чехії, Естонії та інших країн Східної Європи.

Компанія спробувала оскаржити рішення агенції в суді, але отримала повторну відмову.

На сайті Trademarkia зазначено, що Couture Tech зареєструвала торгову марку з радянським гербом у США в 2007 році. Іншим торговельним знаком компанії є бренд Denis Simachev.

У травні 2011 року парламент Грузії заборонив радянську і нацистську символіку.

У квітні 2011 року використовувати радянську і нацистську символіку на масових акціях заборонила Львівська міськрада.

Або реквієм за розумом партії регіонів

Для читачів популярно поясню принципову різницю між Митним Союзом з Росією і Євросоюзом в питаннях прийняття рішень.

В Митному Союзі рішення приймаються більшістю голосів. Росія в Митному Союзі має понад 60% голосів, тому вона може „протягнути” будь-яке рішення, що не вигідне підприємствам і бюджету інших держав Митного Союзу, але вигідне Росії. І навпаки — може не допустити прийняття рішення, що вигідне підприємствам і бюджету інших держав, якщо воно не вигідне підприємствам і бюджету Росії. Росія має „контрольний пакет голосів” в Митному Союзі.

В Євросоюзі, як і в Митному Союзі, рішення приймаються теж більшістю голосів. Але ніяка із держав Євросоюзу не має й 30% голосів, тому ніяка з держав Євросоюзу не в змозі „протягнути” рішення, що вигідне собі, але не вигідне іншим державам.

Ну а різницю між Митним Союзом в правилах поведінки влади з народом, в захисті прав і свобод громадян і підприємництва, в рівні життя і в умовах життя — пояснювати зайве. Достатньо згадати Польщу 89-92 років. Поляки з „кравчучками” прочісували простори України і скупляли все, що продавалося. Сьогодні Польща в Євросоюзі — сама розвинена країна з пострадянських країн Євросоюзу.

Україна теж вибрала курс на євроінтеграцію. Але прагнення народу України і влади України різні. Громадяни України прагнуть якісного життя, досягнення рівня життя і забезпечення своїх прав і свобод за європейськими стандартами. Влада ж України прагне іншого, а саме.

Читати запис повністю »