Голова благодійного фонду «Україна-Русь» Ростислав Новоженець скерував листа до народних депутатів України Вячеслава Кириленка та Ірини Геращенко, у якому висловив свої міркування про те, яким мав би бути новий мовний закон. Ось текст документу:

«У парламенті Ви стали ініціаторами нового закону про мови і, вочевидь, очолите відповідну депутатську групу з підготовки законопроекту.

Вітаючи таку ініціативу, маю за честь подати деякі власні міркування з цього приводу.

Маю на це моральне право і чималий досвід.

З 1988 року я є членом Товариства української мови ім. Т.Шевченка, яке стояло біля витоків “Закону про мови в УРСР” (1989 р.). У 2000 році, після вбивства у Львові композитора Ігоря Білозора, я був організатором масових акцій на підтримку української мови і автором резонансної ухвали про мови Львівської обласної ради за №311 від 20.06.2000р. Як депутат обласної ради (2005-2010 рр.) я неодноразово готував проекти мовних рішень. З 2008 по 2010 роки я був позаштатним радником-консультантом голови ЛОДА з питань мовної політики. Під моїм керівництвом у 2009 р. видано збірник “Законодавчо-нормативні акти з питання функціонування української мови як державної”.

Читати запис повністю »