19 червня парламентська опозиція використала останній свій козир. І треба сказати, що бездарно.

На виконання одного з пунктів власної передвиборної програми депутати опозиційних фракцій не додали 33 голоси за внесений ними ж законопроект щодо скасування сумнозвісних Харківських угод. Отож, окупаційний російський Чорноморський Флот залишатиметься в Україні до 1942 року.

Не важливо чи були відсутні, а чи не голосували народні депутати, але факт залишається фактом: фракція “Батьківщина” не додала 22 голоси, “УДАР” – 8 і “Свобода” – 3. Не підтримали скасування ворожих для України договорів 2010 року такі знакові опозиціонери як Турчинов, Терьохін, Кожем’якін, Парубій, Катеринчук, Матіос, брат Тягнибока Андрій.

Не має великого значення і те, чи був шанс набрати у парламенті більшість голосів аби анулювати зазначені Угоди. Але продемонструвати суспільству власну політичну волю, згуртованість і дисципліну опозиціонери просто були зобов’язані.

Попередньо парламентська опозиція також завинила у провалі інших власних законопроектів, що були широко розрекламовані під час виборчої кампанії. Це – скасування депутатських пільг, відміна недоторканості депутатів, перегляд пенсійної реформи.

Читати запис повністю »