Представники Львівської обласної організації партії «Батьківщина» розпочали голодування на знак протесту проти відмови тервиборчкому зареєструвати списки кандидатів у депутати на місцеві вибори, підписані самою Юлією Володимирівною. Натомість, стверджують протестувальники, ТВК прийняло списки від «клона» партії.

Перед будівлею Львівської держадміністрації – автостоянка для машин високопоставлених чиновників. Одразу за нею – низький паркан, що відділяє її від скверу. Саме тут, за парканом, тимошенківці поставили чотири намети та оголосили голодування. Коли наш кореспондент підійшов за коментарями, впритул до наметів стояв дорогий «Тойота-Лендкрузер» з номером «АА 0032 СО», у якому спокійно сидів водій. Важко собі навіть уявити, як почуватимуться голодуючі, якщо йому спаде на думку увімкнути двигун. Вочевидь, чадний газ (СО) можна використати для розгону нечисленної демонстрації. Як нам розповіли, машина вже стояла тривалий час із ввімкнутим мотором, хоч це й заборонено правилами.

«Ця машина возить голову облдержадміністрації Василя Горбаля, — повідомив депутат Львівської облради Ростислав Новоженець. – Я бачив, що водій, не збираючись нікуди їхати, пускав дим просто на пікетувальників. Коли я підійшов до нього та почав вимагати, щоб він вимкнув двигун, бо може потруїти людей, він на «общепонятном язикє» у грубій формі мені відмовив».

Отож, ситуацію спокійною не назвеш, адже протистояння між владою та опозицією на Львівщині вже набуває навіть таких потворних форм. Опозиція, щоб захистити власні права на депутатські мандати в органах місцевого самоврядування, також заявляє, що буде вдаватися до більш радикальних форм боротьби.

Читати запис повністю »